27 oktober 2021

Facebook Instagram

Nieuws

19 september 2021

Verlichte avondwandeling afgelast

In het eerste weekend van oktober organiseren we ieder jaar de verlichte avondwandeling. Het is een sfeervolle wandeltocht die jaarlijks bezocht wordt door meer dan 1000 wandelaars.

Helaas hebben wij moeten besluiten om het ook dit jaar weer af te lassen. We hopen jullie volgend jaar weer te zien!

 

5 juni 2021

Het Lammershoes is weer open!

Vanaf 5 juni mag het Lammershoes weer open tot 22 uur.  Ook is de bar weer geopend!   Er gelden de volgende voorwaarden: – Er mogen maximaal 50 personen binnen aanwezig zijn – Deze mensen houden allemaal minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar – Het dragen van een mondkapje is verplicht – Iedereen moet een zitplaats (aan een tafel) hebben – Er moet vooraf bekend zijn wie er op de betreffende avond aanwezig zullen zijn –  Bij binnenkomst moet aan iedere deelnemer gevraagd worden naar zijn/haar gezondheid (verkouden, koorts etcetera) – Mensen met klachten blijven thuis     Huisregels: Het bestuur van Stichting Markvelds Belang heeft de volgende aanvullende huisregels opgesteld die vanaf 5  juni gelden: – Bij binnenkomst in ’t Lammershoes gaat u eerst uw handen wassen – De leider/leidster van de betreffende groep is als eerste aanwezig en vraagt persoonlijk aan iedere deelnemer/ster of deze verkoudheidsklachten en/of wel koorts heeft – De leider/leidster van de betreffende groep heeft vooraf thuis een lijst opgesteld met namen van de mensen die bij de activiteit aanwezig zullen zijn – Na afloop van de activiteit moeten alle gebruikte stoelen en tafels worden schoongemaakt – Dit geldt ook voor de deurklinken, de keuken en de toiletten – De leider/leidster van de groep is verantwoordelijk voor het goed schoonmaken – Iedere bezoeker van ’t Lammershoes heeft een eigen verantwoordelijkheid    
11 april 2021

Voorjaarsfeest Markvelde afgelast

Helaas hebben wij ook moeten besluiten om het Voorjaarsfeest af te lassen.

We hebben alvast een nieuwe datum gepland, noteer deze alvast in uw agenda!

20,21 en 22 mei 2022  Graag tot dan!

24 januari 2021

Nieuwe voorzitter

Met ingang van 1 januari is Luuk Pierik de nieuwe voorzitter van Stichting Markvelds belang. Met hem komt er de komende jaren een frisse blik in het voorzitterschap. Als geboren en getogen Markveldenaar weet Luuk wat er in onze buurtschap speelt en wat wij belangrijk vinden in onze manier van leven, beleven en samen gezelligheid maken. Luuk maakt nu alweer bijna een jaar deel uit van het bestuur en heeft zo al mooi rond kunnen kijken in wat er zoal komt kijken bij het bestuurslidmaatschap en de taken van voorzitter in het bijzonder.

Toen de vraag kwam wie er het stokje van Remond Molenkamp ging overnemen, moest Luuk daar logischerwijze wel even over na denken. Het is niet een stap die je zomaar zet. Maar na enkele weken nadenken heeft hij weloverwogen “JA” gezegd tegen deze uitdaging. Het bestuur is blij met zijn keuze en het feit dat er uit eigen gelederen iemand naar voren komt die de kar verder gaat trekken.

Na acht jaar komt  er dan een einde komt er dan een einde aan het bestuurslidmaatschap en voorzitterschap van Remond Molenkamp. Zijn termijn zit er conform de statuten op. “En het is prima zo”, zegt Remond. Ik vind het een zeer wijs besluit van de bestuursleden destijds om een maximale periode van acht jaar een aan een bestuursfunctie binnen Stichting Markvelds Belang te verbinden. Zo blijft het bestuur zich continu voorzien van vers bloed, wat goed is voor het enthousiasme en het bij de tijd blijven.  Ik wens Luuk de komende jaren minstens zoveel plezier in het werk als voorzitter, als ik dat heb gehad.

Wij willen Remond hartelijk bedanken voor zijn inzet!

Lammershoes gesloten

Corona-virus

Helaas is het Lammershoes tot nader bericht gesloten.

Dit naar aanleiding van de aanvullende maatregelen die het RIVM heeft aangekondigd.

5 juni 2020

’t Lammershoes opent haar deuren weer

Op vrijdag 29 mei is een nieuwe noodvordering van de veiligheidsregio Twente opgesteld met betrekking tot aanpassing van de coronamaatregelen. Na veelvuldig contact met de gemeente en overleg met het Platform Buurtschappen Hof van Twente, blijkt dat het nog steeds niet 100% helder is wat wel en niet mag op alle onderdelen van onze activiteiten in Markvelde. Wel is duidelijk dat sinds 1 juni ’t Lammershoes weer open mag. Het bestuur van Stichting Markvelds Belang heeft daarom, na beraad en overleg met betrokkenen, het volgende besloten:

Er gelden de volgende voorwaarden:

– Er mogen maximaal 30 personen binnen aanwezig zijn

– Deze mensen houden allemaal minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar

– Iedereen moet een zitplaats (aan een tafel) hebben

– Er moet vooraf bekend zijn wie er op de betreffende avond aanwezig zullen zijn 

–  Bij binnenkomst moet aan iedere deelnemer gevraagd worden naar zijn/haar gezondheid (verkouden, koorts etcetera)

– Mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis

– Bent u 70 jaar of ouder of heeft u een kwetsbare gezondheid, wees dan extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om voorlopig thuis te blijven. 

Binnensporten mag nog niet:

De volgende activiteiten kunnen dus ook na 1 juni vooralsnog niet plaats vinden in ’t Lammershoes: biljarten, pilatus, line-dance en bewegen voor ouderen. Buiten het gebouw kunnen deze activiteiten wel plaatsvinden. Zo is de jeu de boules groep al weer een tijdje actief op het sportveld en ook de line-dancers gaan buiten op het schoolplein weer aan de slag. 

Huisregels:

Het bestuur van Stichting Markvelds Belang heeft de volgende aanvullende huisregels opgesteld die vanaf 1 juni gelden:

– Bij binnenkomst in ’t Lammershoes gaat u eerst uw handen wassen

– De leider/leidster van de betreffende groep is als eerste aanwezig en vraagt persoonlijk aan iedere deelnemer/ster of deze verkoudheidsklachten en/of wel koorts heeft

– De leider/leidster van de betreffende groep heeft vooraf thuis een lijst opgesteld met namen van de mensen die bij de activiteit aanwezig zullen zijn

– Na afloop van de activiteit moeten alle gebruikte stoelen en tafels worden schoongemaakt

– Dit geldt ook voor de deurklinken, de keuken en de toiletten

– De leider/leidster van de groep is verantwoordelijk voor het goed schoonmaken

– Iedere bezoeker van ’t Lammershoes heeft een eigen verantwoordelijkheid

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Remond Molenkamp 06 40252468

16 mei 2020

Vriendenwandeltocht afgelast

Corona-virus

Vanwege het coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt om de Markveldse wandeltocht van zondag 21 juni af te lassen. Wij hopen volgend jaar de wandeltocht wel weer te kunnen organiseren. Volgend jaar zal de wandeltocht gehouden worden op zondag 20 juni noteer deze datum alvast in uw agenda!

24 maart 2020

Voorjaarsfeest Markvelde afgelast

Corona-virus

Omdat tot 1 juni alle samenkomsten in Nederland verboden zijn, hebben we ook het besluit moeten nemen om het voorjaarsfeest in Markvelde (dat gepland stond voor 15,16 en 17 mei) niet door te laten gaan. Dat spijt ons erg, omdat het jaarlijks weer een hoogtepunt met betrekking tot saamhorigheid, noaberschap en gezelligheid in onze buurtschap is. Maar gezien de huidige omstandigheden is het een besluit dat onze volledige instemming en begrip heeft. Zeker vanuit de hierboven genoemde aspecten. Zoals dat van heel Nederland gevraagd wordt, willen wij in Markvelde nu in deze weken het algemeen belang absoluut voor laten gaan. Er komt dit jaar geen nieuwe datum voor ons voorjaarsfeest, temeer daar op 9 en 10 oktober de jongens van Dansclub Hand-In-Tuk hun Fest organiseren in Markvelde. Het voorjaarsfeest 2021 zal gehouden worden in het weekend 7-8 en 9 mei.

Overigens is dus ook ’t Lammershoes tot 1 juni gesloten en zijn er geen activiteiten of samenkomsten.

Volgende week zaterdag 4 april staan de containers voor het inzamelen van oud papier wel op het sportveld. De ervaring leert dat er eigenlijk nooit meer dan twee auto’s tegelijkertijd aanwezig zijn. Daarom menen we dat we deze service door kunnen laten gaan.

– We vragen wel aan iedereen die oud-papier komt brengen om zelf de afstand van minimaal 1,5 meter tot anderen in acht te nemen

– Er zal om deze reden zaterdag dan ook geen begeleider vanuit Markvelds Belang aanwezig zijn om u te helpen

– We vragen u dan ook om het papier dat  eventueel naast de container valt zelf op te ruimen.

14 maart 2020

’t Lammershoes is gesloten

In aansluiting op de maatregelen van de Nederlandse regering met betrekking tot het coronavirus is ’t Lammershoes gesloten van zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Wij volgen het nieuws hieromtrent op de voet en zullen waar nodig de maatregelen aanpassen aan de ontwikkelingen van de komende dagen.

Het bestuur van Stichting Markvelds Belang

14 januari 2020

Toneelgroep Markvelde: De verloofde van mijn vrouw

Flyer Toneel 2020

Ook in 2020 staat toneelgroep Markvelde in ’t Lammershoes weer op de planken!

En wel op:

Vrijdag 7 februari om 20.00 uur
Zaterdag 8 februari om 20.00 uur
Zondag 9 februari om 14.00 uur 

Vrijdag 14 februari om 20.00 uur
Zaterdag 15 februari om 20.00 uur 

Kaarten zijn te reserveren bij Gerda Holterman via holterman.gerda@gmail.com of 0547-352592 

Realisatie Bart Merkus Webontwikkeling & Design - 2021