16 januari, 2021

Layer Slider

Slide background

Voorjaarsfeest Markvelde 50 jaar!

Zoals al een aantal keer beschreven en aangegeven in meerdere artikelen vind het voorjaarsfeest plaats op 4-5 en 6 mei!

Markvelde trapt zoals gewoonlijk het seizoen af van de kermissen en de zomerfeesten. En deze keer is het wel een heel bijzonder feest in Markvelde.
Een gouden jubileum dat extra gevierd moet worden en "Wie jarig is die trakteert". 

 

We hebben dit weekend weer de bekende basis maar er zijn ook nieuwe onderdelen toegevoegd. 

Het programma is al op de site bekend gemaakt (een aantal pagina's terug) maar graag vermelden we het nog wat uitgebreider.

Op vrijdagavond 4 mei start de M-Factor. Een programma voor en door iedereen die zich betrokken voelt bij Markvelde. Zang, dans en humor voeren de boventoon.
Rond 22.00 uur betreed de bekende DJ Rob Toonen het podium. Speciaal voor het jubileum heeft hij toegezegd naar Markvelde te komen om er een spetterend feest van te maken. Dat doet hij samen met de band The Coffeecats. Deze zesmansformatie won de band-contest bij Dancing Bruins in Saasveld. De band pakt je in en laat je genieten van ultieme hits, van een lekker potje rocken tot gezellig meezingen met de bekende nummers.

Voordat zaterdag 5 mei wordt afgesloten met twee live bands in de feesttent is het al een drukte van belang geweest met de vele activiteiten op het feestterrein. 
Om 12.30 uur viert gezelligheid de boventoon bij de gezamenlijke lunch, Markvelds Tafelen. Daarna volgende de traditionele kinderspelen, het vogelschieten (Gaat Anne voor de derde keer schutterskoning?) en nieuw op het programma: de spectaculaire Zitmaaierrace, die om 17.00 uur van start gaat. De speciaal geprepareerde racemonsters scheuren met snelheden tot 80 km/uur over de grasbaan. Meer dan 60 deelnemers hebben zich aangemeld voor deze wedstrijd uit het Overijssels Kampioenschap. 
De avond wordt geopend met een Piraten Battle in de aparte piraten-tent. In de grote feesttent is het podium van 22.00 uur voor de heren van Ancora met hun unieke mix van Shantymuziek, Irish folk en een flinke dosis pop. Veel van hun bekende zeemansliederen zullen uit volle borst meegezongen worden door het publiek. 
Vervolgens betreedt Kroepin het podium. Naar een jaar afwezig te zijn geweest in Markvelde en met hun 12,5 jubileumfeest net achter de rug staan ze klaar om er een mooie avond van te maken! Ze zorgen er voor dat bijna elk genre tijdens een medley op je afgevuurd wordt. De avond wordt muzikaal omlijst door de Capri Road Show. Kortom genoeg ingrediënten voor een hele bijzondere en gezellige stapavond in Markvelde.

Klik op de banner in de afbeelding bovenaan de homepagina en scoor je kaarten voor zaterdagavond in de voorverkoop!

Op zondag begint het programma met een jubileumreceptie in de feesttent want inderdaad, "wie jarig is die trakteert". Er wordt even stil gestaan bij de voorgaande 49 voorjaarsfeesten maar vooral  ook genoten van de gezelligheid van 50ste uitgave. 
Vervolgens gaan de tractoren weer de strijd aan in de blubber van de Aalnkettelrace. Het spektakelstuk dat de laatste jaren voor veel modder, nattigheid maar bovenal gein gezorgd heeft. De hele middag, die gratis toegankelijk is, zijn er veel activiteiten op het feestterrein aan de Steenmorsweg. Er is een show met Oldtimers, een grote zandbak voor de kinderen, een springkussen, een ballonnenclown en natuurlijk de zeskamp
Aansluitend is er in de tent feest met de mannen van de boerenrock-formatie Half um Half. Met hun "rock 'n roll van eagn Groond" sluiten ze het voorjaarsfeest af en doen we de feesttent weer een jaartje dicht. 

 

Agenda

November 2019
ma di wo do vr za zo
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30