27 januari, 2021

Layer Slider

Slide background

Verlichte avondwandeling weer een succes!

Verlichte avondwandeling

Met een kleine 2000 wandelaars kijkt Markvelde terug op een geslaagd weekend. De regen van vrijdag beloofde in eerste instantie niet veel goeds, maar gelukkig werd het tegen de avond aan droog en kwamen toch nog veel wandelaars naar het Noordijkerveld.

De wandeltocht van 5 kilometer langs honderden waxinelichtjes startte dit jaar aan de Noordijkerveldweg. De route ging via kavelpaden, weilanden en bosranden in de richting van de zandvang waar de Buurserbeek overgaat in de Schipbeek. Hier was in een prachtig aangeklede schuur de koffiestop met muziek van de Markveldse harmonicaspelers.  Via een smal bruggetje staken de wandelaars daarna de beek over en om de met vele waxinelichtjes aangegeven route verder te volgen in het donker.  Onderweg zag je Sneeuwwitje, Assepoester, Roodkapje en figuren uit Jungle Book voorbij komen.  Bejaarde sprookjesfiguren werden verzorgd door heuse zorgkabouters, want: “ook het sprookjesgepeupel wordt stram, grijs en kreupel”.

Bij de sfeervolle pauzestop had de scoutinggroep Neede een mooie en echt werkende zweefmolen gebouwd en er stond een ‘pratende’ sprookjesboom. Ook waren hier mooi uitgesneden pompoenen te bewonderen. Onderweg liepen wandelaars nog een drietal heksen tegen het lijf, die een wel hele bijzondere soep kookten in hun heksenkring.

De vele kinderen die mee hebben gelopen hebben een mooie avond beleefd, Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan ’s avonds in het donker samen met je (groot) ouders te gaan kijken naar al die brandende lichtjes en mooi uitgebeelde sprookjes. Een speciaal bedankje voor de vele grondeigenaren die hun toestemming gaven om gebruik te maken van hun weilanden, want zonder die medewerking is het niet mogelijk deze route te realiseren.

De verlichte avondwandeling is dus hét sfeervolle avondje uit voor het hele gezin. Zowel jong als oud kan genieten van de vele brandende lichtjes en de uitbeeldingen die bij het thema passen.

De verlichte avondwandeling van 2020 zal gehouden worden op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober. Het thema van het komende jaar zal zijn: “Wereldreis” De startlocatie is nog niet bekend.

 

 

Agenda

Januari 2021
ma di wo do vr za zo
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31