Voorjaarsfeest Markvelde afgelast

Omdat tot 1 juni alle samenkomsten in Nederland verboden zijn, hebben we ook het besluit moeten nemen om het voorjaarsfeest in Markvelde (dat gepland stond voor 15,16 en 17 mei) niet door te laten gaan. Dat spijt ons erg, omdat het jaarlijks weer een hoogtepunt met betrekking tot saamhorigheid, noaberschap en gezelligheid in onze buurtschap is. Maar gezien de huidige omstandigheden is het een besluit dat onze volledige instemming en begrip heeft. Zeker vanuit de hierboven genoemde aspecten. Zoals dat van heel Nederland gevraagd wordt, willen wij in Markvelde nu in deze weken het algemeen belang absoluut voor laten gaan. Er komt dit jaar geen nieuwe datum voor ons voorjaarsfeest, temeer daar op 9 en 10 oktober de jongens van Dansclub Hand-In-Tuk hun Fest organiseren in Markvelde. Het voorjaarsfeest 2021 zal gehouden worden in het weekend 7-8 en 9 mei.

 

Overigens is dus ook 't Lammershoes tot 1 juni gesloten en zijn er geen activiteiten of samenkomsten.

 

Volgende week zaterdag 4 april staan de containers voor het inzamelen van oud papier wel op het sportveld. De ervaring leert dat er eigenlijk nooit meer dan twee auto's tegelijkertijd aanwezig zijn. Daarom menen we dat we deze service door kunnen laten gaan.

- We vragen wel aan iedereen die oud-papier komt brengen om zelf de afstand van minimaal 1,5 meter tot anderen in acht te nemen

- Er zal om deze reden zaterdag dan ook geen begeleider vanuit Markvelds Belang aanwezig zijn om u te helpen

- We vragen u dan ook om het papier dat  eventueel naast de container valt zelf op te ruimen.

't Lammershoes is gesloten

In aansluiting op de maatregelen van de Nederlandse regering met betrekking tot het coronavirus is 't Lammershoes gesloten van zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Wij volgen het nieuws hieromtrent op de voet en zullen waar nodig de maatregelen aanpassen aan de ontwikkelingen van de komende dagen.

 

Het bestuur van Stichting Markvelds Belang

Toneelgroep Markvelde: De verloofde van mijn vrouw

Ook in 2020 staat toneelgroep Markvelde in 't Lammershoes weer op de planken!

En wel op:

Vrijdag 7 februari om 20.00 uur
Zaterdag 8 februari om 20.00 uur
Zondag 9 februari om 14.00 uur 

Vrijdag 14 februari om 20.00 uur
Zaterdag 15 februari om 20.00 uur 

Kaarten zijn te reserveren bij Gerda Holterman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0547-352592 

Verlichte avondwandeling weer een succes!

Verlichte avondwandeling

Met een kleine 2000 wandelaars kijkt Markvelde terug op een geslaagd weekend. De regen van vrijdag beloofde in eerste instantie niet veel goeds, maar gelukkig werd het tegen de avond aan droog en kwamen toch nog veel wandelaars naar het Noordijkerveld.

De wandeltocht van 5 kilometer langs honderden waxinelichtjes startte dit jaar aan de Noordijkerveldweg. De route ging via kavelpaden, weilanden en bosranden in de richting van de zandvang waar de Buurserbeek overgaat in de Schipbeek. Hier was in een prachtig aangeklede schuur de koffiestop met muziek van de Markveldse harmonicaspelers.  Via een smal bruggetje staken de wandelaars daarna de beek over en om de met vele waxinelichtjes aangegeven route verder te volgen in het donker.  Onderweg zag je Sneeuwwitje, Assepoester, Roodkapje en figuren uit Jungle Book voorbij komen.  Bejaarde sprookjesfiguren werden verzorgd door heuse zorgkabouters, want: “ook het sprookjesgepeupel wordt stram, grijs en kreupel”.

Bij de sfeervolle pauzestop had de scoutinggroep Neede een mooie en echt werkende zweefmolen gebouwd en er stond een ‘pratende’ sprookjesboom. Ook waren hier mooi uitgesneden pompoenen te bewonderen. Onderweg liepen wandelaars nog een drietal heksen tegen het lijf, die een wel hele bijzondere soep kookten in hun heksenkring.

De vele kinderen die mee hebben gelopen hebben een mooie avond beleefd, Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan ’s avonds in het donker samen met je (groot) ouders te gaan kijken naar al die brandende lichtjes en mooi uitgebeelde sprookjes. Een speciaal bedankje voor de vele grondeigenaren die hun toestemming gaven om gebruik te maken van hun weilanden, want zonder die medewerking is het niet mogelijk deze route te realiseren.

De verlichte avondwandeling is dus hét sfeervolle avondje uit voor het hele gezin. Zowel jong als oud kan genieten van de vele brandende lichtjes en de uitbeeldingen die bij het thema passen.

De verlichte avondwandeling van 2020 zal gehouden worden op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober. Het thema van het komende jaar zal zijn: “Wereldreis” De startlocatie is nog niet bekend.

 

 

Verlichte avondwandeling "Sprookjesachtig"

Vrijdag vier en zaterdag vijf oktober vindt voor de achtste keer de verlichte avondwandeling plaats. De start locatie is dit jaar anders, namelijk Noordijkerveldweg 12!

 

Pagina 1 van 15