27 januari, 2021

Layer Slider

Slide background

Verlichte avondwandeling

 

Verlichte avondwandeling

De Verlichte avondwandeling in Markvelde is vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober toe aan de achtste editie. Ook deze aflevering kiest de organisatie weer voor een andere startlocatie. Honderden waxinelichtjes, een sfeervolle verlichting en diverse uitbeeldingen in het thema: “Sprookjesachtig” zorgen voor een fascinerend kijkspel. Alle buurten van Markvelde doen weer mee, zodat een gezellig avondje uit gegarandeerd is.

De opzet blijft verder grotendeels gelijk. Voor wie het nog niet weet: de wandeltocht van vijf kilometer leidt in de duisternis langs honderden waxinelichtjes, mooie locaties en onderweg genieten deelnemers van theater en ander vermaak.

Belangstellenden kunnen tussen 19.00 uur en 21.00 uur vertrekken aan de Noordijkerveldweg 12 in Neede. Onderweg is er gratis koffie, thee of ranja. Deelnemers moeten er rekening mee houden dat een deel van het parcours over onverharde paden gaat. Na ongeveer 4 kilometer is er een pauzestop met vuurkorven, muziek, glühwein en gezelligheid. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding lopen gratis mee, volwassenen betalen 4 euro per persoon aan de start.

Jaren 90

In de jaren 90 werd er in Markvelde een verlichtingsroute georganiseerd. De route werd toen per auto afgelegd en leidde langs de vele verlichte boerderijen in onze buurtschap.

2012

In 2012 werd het tijd voor wat anders. Iemand kwam op het idee om te wandelen langs honderden brandende kaarsjes.
Met medewerking van een aantal grondeigenaren werd er een route uitgezet met een thema. Het thema dat jaar was: "De oogst in het licht".
Dit bleek erg in de smaak te vallen bij het publiek getuige de reacties: Volgend jaar komen we terug!

Het jaar daarop werd de route in een andere richting uitgezet. Ook hadden we een primeur met live theater door één buurt. Het thema dat jaar was: "Aarde, water, vuur en lucht". Dit werd aangegrepen om wateroverlast te creëren bij de Kappenbrug. Ook was de scouting Neede voor het eerst van de partij door een hangbrug over de Schipbeek te bouwen.
Een nieuwe traditie was geboren.

In 2014 was het thema: "Biej oons an de genze" wat natuurlijk helemaal bij Markvelde past! 
We zitten zowel op de grens van gemeente Hof van Twente als van gemeente Berkelland, liggen we op de grens van Overijssel en Gelderland én op de grens van waterschap Rijn en IJssel waterschap Vechtstromen.
Naast alle grensposten, was het natuurlijk weer genieten van de rust en het fraaie uitzicht op de route.

In 2015 werden wederom grondeigenaren bereid gevonden om de route over hun landerijen te laten lopen. We waren te gast bij familie Klifman waar het erf werd omgetoverd tot een sfeervol plaatje. Het thema dit jaar was: “Boerenkunsten”.

Toen volgde 2016, waarin we te gast waren bij "de Woeste Wieven". Hier was binnen ruimte voor een sfeervol samen zijn bij muziek en vuurkorven. 
Het thema dit jaar was: "Willie Wortel in Markvelde". Door sommige buurten werd dit aangegrepen om allerhande uitvindingen ten toon te stellen maar er was ook een buurt die ging worteltrekken, wortelsoep kookte en wortel schoot.

In 2017 was het thema van de avondwandeling: "Een reis door de tijd".
Op vrijdag avond was het nog redelijk te doen omdat het niet regende, hoewel de weilanden erg nat waren. Helaas konden we niet over de brug van de scouting.
Op zaterdag avond waren de weergoden ons niet gunstig gezind. Toch trotseerden nog een redelijk aantal mensen het weer en ze konden genieten van smurfen, de Flinstones, fietsen uit verschillende periodes, communicatie onder holbewoners en Indianen en spelletjes uit vroegere tijden.

Het thema in 2018 was "Ik hou van Holland". Dit jaar was de start op een andere locatie dan voor Bij de familie ten Brinke was het erf sfeervol ingericht voor de koffiestop. Onderweg waren Delfts blauw, bollenvelden, molens en het koningshuis te zien. De Noordijkerveldweg had een creatie gemaakt van hoe buitenlandse toeristen Nederland zien, denk maar in de richting van de Amsterdamse wallen en drugs. Ook was er veel belangstelling voor de puzzel onderweg. De pauzestop bij Lutke Willink was ook top, er was daar livemuziek aanwezig, schilderijen en foto's van dieren met betrekking op het boerenleven, het zag er allemaal mooi uit en iedereen bleef lang hangen. Ruim 2000 bezoekers hebben we dit jaar mogen begroeten waarvan we vele leuke reacties hebben mogen ontvangen.

 

Het thema kan dus op verschillende manieren worden ingevuld.
Dit maakt de verlichte avondwandeling juist zo leuk en afwisselend!

 

 

 

 

 

 

Agenda

Januari 2021
ma di wo do vr za zo
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31